Pyjama Days @ Den Egger

Nee, nog niet de volledige show maar wel een fantastische tryout! We zaten in de grote, ‘rode’ zaal van Den Egger. Een zaal waar bij volle bezetting vlotjes een 500-tal personen binnen kan. Nu zaten we met z’n 90 te wachten tot de band eraan kwam. Iets waar ik net voor de eerste noten klonken toch een beetje verbazing over hoorde op de rij achter mij. Maar misschien hadden zij, net als ik, hun ticket gekocht in een spontane bui op een tv-loze, muziek-volle zaterdagavond. Wie weet? En de sfeer was er zeker niet minder om! De setting was sober, maar dat werkte ook wel.

Wat ik zo leuk vond aan wat ik het daarop volgende anderhalf uur hoorde, was dat je door elk nummer echt meegesleept wordt. Positief of negatief. Soms met de opgewekte dromer in My Escape, opgeslokt door Parijs in High and Dry, of door weggezakt eenzaamheid en frustratie in 30 Days Without Sun. Het ene nummer zweefde in het andere over en vertelde weer een nieuw verhaal. Had je me halverwege gevraad naar dag en datum, ik had het je niet kunnen zeggen. Verbazing daarover? Ach nee, tuurlijk niet, want de liveband was echt top! Met onder andere Younes Faltakh van The Hickey Underworld, Niek Meul van Das Pop, en speciaal voor deze tour ook David Poltrock van Hooverphonic. Heb je de kans om nog tickets te bestellen? Doen!

Mijn absoluut favoriete nummer is Little Star. Ik zie er een verhaal van verlies in. En hoewel ik nog niet met zoveel verlies te maken heb gehad, is het iets wat je volgens mij toch wel altijd verandert. Ook voor mij was dat zeker zo. Little Star kwam echt binnen en het zal mij ongetwijfeld lang bijblijven om dat in een live-moment te mogen horen en zien.

Ik kon het niet laten en nam de vinylplaat met cd mee naar huis. Zoals je ziet heeft het album een bedrukte binnenhoes waar de teksten van alle nummers op staan, en heb ik meteen de kans gegrepen om het te laten signeren. Een leuk aandenken aan een topavond!

Pyjama Days  ⁄ Bent Van Looy
Sony Records
Liveband: Younes Faltakh (gitaar) (The Hickey Underworld), Kees Schapers (drums) (The Miseries, Jet Rebel, Tim Knol, Tangarine), Yorick Van Norden (gitaar & keys), Niek Meul (bas) (Das Pop), David Poltrock (keys) (De Mens, Hooverphonic)

Leave a Comment