Chocolademousse met Avocado

Ik hou van chocolade. Maar weet je wat zo raar is? Ik denk dat ik die smaak zo graag heb, omdat ik het ook goed kan laten. Wat ik daarmee bedoel is dat ik niet vaak een chocoladefix nodig heb. Ik hoef niet elke ochtend chocopasta op mijn boterhammen te smeren of chocolademelk te drinken en ook nog eens chocoladestukjes op een kommetje chocoladepudding te strooien. Nee, ik kan met chocolade gerust een tijdje wachten tot het juiste moment. Tot het echt de moeite is.

Vanmiddag was zo’n moment. Ik maak chocolademousse meestal plantaardig. Geen melk noch eieren. Vreemd? Misschien maar wel lekker en lief voor maag en buik. Gisteren kocht ik drie repen Tony’s Chocolonely Puur bij Moodbite, en vanmorgen vond ik op de markt toevallig een aanbieding van vier eetrijpe avocado’s voor drie euro. Say what?ย Dat is dan het lot. Dus als het lot wil dat je chocolademousse maakt, dan mag je dat lot niet uitdagen. Karma en zo, weet je wel.

Chocolademousse met avocado (vegan)

2 rijpe avocado’s
100g Tony’s Chocolonely puur
2 el rietsuiker (20g)
1 blik kokosmelk (Biona Organic bvb.)
snuifje tl kardemom
een paar frambozen (optioneel)
enkele hazelnoten (optioneel)

Doe het blik kokosmelk open en schep het dikste gedeelte, de kokosroom, er voorzichtig af. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en doe ze samen met de kokosroom en de suiker in de blender. Verdeel de chocolade in kleine blokjes en doe die in een kommetje. Giet er twee eetlepels kokoswater bij en laat de chocolade op laag vermogen smelten in de microgolfoven. Dit duur circa 4 minuten op 150 watt. Maar het kan natuurlijk ook au bain marie met een pannetje water op het vuur. Roer in beide gevallen af en toe eens door. Als de chocolade gesmolten is, doe je hem bij de kokosroom en de avocado’s in de blender. Blend dit tot een gladde massa en giet in potjes of tasjes. Als je er zo lang kan afblijven, dan kan je de chocolademousse een uurtje in de koelkast zetten. Zo krijgt de chocolademousse een iets stevigere structuur. Maar eigenlijk kan je hem ook gewoon zo opeten. Vlak voor het opdienen kan je de potjes nog versieren, bijvoorbeeld met een paar frambozen en wat noten, en sprenkel je er wat kardemom over. Yum!

Ik voeg enkel twee kleine eetlepels rietsuiker toe, omdat de chocolade en kokos al zoet zijn en de kardemom die zoete smaak nog wat versterkt. Wil je toch nog wat zoeter? Voeg dan nog een beetje geraspte kokos toe, of doe er een eetlepel esdoornsiroop bij als het mengsel nog in de blender zit, en blend het er kort nog even door.

Ben je ook een chocoladefan? Welk gerecht met chocolade kan je echt niet laten staan? Als je deze ook maakt en je zou er #Antonettakookt bij zetten, zou je me daar een heel groot plezier mee doen. Heel veel plezier met je chocoladefix!

2 Comments

  1. gerhilde maakt

    Ik ben een grote chodoladefan, ik at net nog een dinokoek. ๐Ÿ™‚ Ik ben ook grote fan van Tony’s!

    • Dorien

      Oh, dinokoeken…nostalgie ๐Ÿ˜€
      En ja, Tony’s is super!

Leave a Comment