Waw-lunch @ ROSCH

Vorige week ging ik mijn verjaardag vieren in Hasselt. Maar omdat ik niet zo’n fan ben van platgetreden paadjes, stippelde ik een eigen stadswandeling uit door Hasselt West. Want, de westelijke binnenstad is dé hippe, creatieve wijk van de stad geworden.

Midden in die wijk vind je ROSCH, het restaurant dat zijn naam kreeg door de combinatie van de namen van zijn bezielers. En dat Glenn Ross (chef) en Nicole Schellekens (patissier) hun hart en ziel in deze zaak stopten, merk je heel duidelijk als je er binnen stapt.


Het interieur is een vloeiende mix tussen natuurlijk en industrieel. Er werd veel gewerkt met hout, watergroene krijtverf en grote, vaste planten, maar ook met marmer en zwart ijzerwerk.

De keuken is volledig open, en tijdens de ontvangst door Nicole kan je dan ook al zien hoe de borden fijn afgewerkt worden. Schaaltjes, bordjes, keukenmachines en zelfs een koffieplant die in een glazen pot leeft, je passeert het allemaal onderweg naar je tafel. Het geeft een heel warm, vertrouwd gevoel.

De tafelschikking lijkt misschien heel sober, toch is ze heel speciaal. De glazen globe die op iedere tafel staat, vervangt het traditionele bloemetje. Het lijkt een beetje op een mini-aquarium met een bodem van witte stenen, een takje en klein zeewier.

De kaart kwam in de vorm van een klein, houten clipboardje. Met vijf hapjes, vier voorgerechten, drie hoofgerechten en drie desserts is de keuze beperkt, maar er is ongetwijfeld voor ieder wat wils. En ook een volwaardige vegetarische optie werd telkens voorzien. ’s Middags kan je à la carte bestellen of kiezen voor het lunchmenu volgens marktaanbod. Wij kozen voor het laatste.

De sfeer in het restaurant is heel open en rustig. Er is geen personeel. Glenn staat alleen in de keuken, en Nicole staat alleen in de zaal. Maar we hebben zeker nooit lang moeten wachten, alle gerechten kwamen vlotjes door en werden rustig en duidelijk uitgelegd. En iedereen in de zaal was duidelijk tevreden.

Het aperitief, een glas witte  Riesling-wijn, werd vergezeld door een kruidige cracker, donker brood en gerookt vlees. Dat laatste liet ik aan me voorbij gaan. Ik eet liever geen vlees, maar af en toe lust ik wel een stukje vis. Dat had ik ook bij de reservatie laten weten. Bij het voorstellen van het lunchmenu werd meteen een alternatief voorgesteld, zodat ik toch ook kon meedoen met het menu. Top! Ik kreeg een voorgerecht met een eitje, gnocchi en seizoensgroenten. Een hele fijne, kruidige starter.

Bij het hoofdgerecht werd het plots stil aan tafel. Je voelde meteen dat het goed zat. Zeebaars met fregola, gegrilde schorseneren, spinazie, selder en schuim van Ricard… Pas toen de borden leeg waren, werd er weer gesproken. En er kwam niets dan lof!

Bij het lunchmenu hoort eigenlijk geen dessert. Maar… ik had bij het bekijken van de kaart mijn oog laten vallen op het fairybread. Als rasechte dessertenmadam kon ik dat écht niet laten liggen. Het fairybread ziet eruit als een soort van toverbol met een koekjesbodem en een kern van mango, getopped met popcorn. Het beste dessert ever doet me nog steeds wegdromen, telkens ik naar de foto kijk.

Plan je ook een dagje Hasselt en zoek je nog een goed adresje om te gaan lunchen of dineren? Ga dan zeker eens kijken op de website van ROSCH. Je kan er de kaart bekijken en meteen online reserveren via Resengo. Spontaan langs gaan kan ook, wie weet heb je geluk en kan je een tafeltje bemachtigen. Ik ga alvast zeker nog eens terug!

ROSCH
Dorpsstraat 37
3500 Hasselt
Open voor lunch
di-vrij 12u tot 13.30u
En voor diner
di-za 19u tot 21u

Leave a Comment