Zoemende zomervibes @ La Terrazza

Het mag dan de afgelopen weken niet bepaald het perfecte zomerweer geweest zijn, toch vond ik nog een momentje om even te gaan genieten van een zonnige avond bij La Terrazza. Je moet de zomer halen waar die te vinden is, toch? En hier zijn de juiste vibes zeker aanwezig!

La Terrazza is de zomerbar van Chloë en Magali, de zussen van pop-up-restaurants Strombowli en Yūgen en het boek Bowl Food. In hun thuishaven Paal vonden ze de ideale locatie voor hun zomerproject op het uitgestrekte dakterras van golfclub Millennium Golf, dichtbij de Paalse Plas.

Het terras is verdeeld in vier delen. Er is de bar in de witte tent, een eerste zitruimte met hoge tafels, een gedeelte met lange tafels voor grotere groepen met zelfs een zone waar je een balletje kan slaan, en achteraan staan enkele lounge sets. Wij kozen voor het laatste. Zo konden we zowel kijken hoe de golfers het ervan af brachten, als genieten van de kleuren van de ondergaande zon. Win-win!

Bestellen en afhalen doe je aan de bar. Er zijn koude tapasschotels en kleine kommetjes met olijven, vlees of kaas. Qua drank is er een ruime keuze aan wijn, bier en gin & tonic, maar er is ook zelfgemaakte limonade en er zijn verschillende iced teas. Daarnaast staat er aan de bar ook een suggestiebord dat regelmatig aangepast wordt met cocktails en bowls.

Wij kozen voor de La Vita e Bella (links) met martini, rozenblaadjes en citroen, en de Passion Delight (rechts) met passievruchten, bruine rum en limoen. De bowls kan je met het brood erbij vergelijken met een ruim voorgerecht op restaurant. Hier zie je een bowl met ravioli van gamba (links), en de burrata bowl met verschillende soorten tomaat uit Bowl Food. (rechts) Beiden waren heel erg lekker, maar de ravioli blijft mijn absolute topfavoriet.

La Terrazza is zeker de moeite waard om een avondje te gaan bijbabbelen met vrienden en familie. Een lekker drankje, een bowl erbij of een schotel waar iedereen naar believen van kan nemen, een muziekje op de achtergrond… en de locatie is stunning! 

La Terrazza
Donckstraat 30, Paal
Openingsuren worden telkens vermeld op fb.

Leave a Comment