Even chillen @ Bar.PIKET

Zomerbars vind je overal. Ze rijzen als paddestoelen uit de grond. En allemaal willen ze graag ‘de coolste’ zijn. Ahja! Tot vorig jaar ging die titel wat mij betreft naar de Zichtbar, waar je met een drankje in de hand uitkeek op de stad in de avondzon. Nu heeft de Zichtbaar vlotjes het stokje doorgegeven aan Bar.PIKET. Nog steeds op site van de Citadel in Diest, nog steeds met originele evenementen op de planning, en nog steeds op poten gezet door een groep gemotiveerde vrijwilligers.

En die vrijwilligers hebben werk gemaakt van de inkleding van de loods. Er zijn indoor stuntramps, een pool-tafel, darts-spel, een fototentoonstelling, en zowel binnen als buiten is er véél plaats om met vrienden wat te chillen deze zomer. Wat wil je nog meer?

Een streepeke muziek misschien? Ook dat kan. Verschillende DJ’s brengen hun beats naar de bar, en er zijn ook enkele live concerten. Tijdstippen kan je nakijken op de facebookpagina van Bar.PIKET. En op 29 juli is er de Silent Disco met RGB Battle. Hoe gaat dat in z’n werk? Simpel. Iedereen draagt een koptelefoon (huurprijs: €6) en kiest een muziektype : Rood, Groen of Blauw. Je switcht tussen de kanalen en kiest er je favoriet uit.

De sfeer is even open als de hal zelf. Blijf je aan de toog wat hangen of kies je liever een tafeltje uit, babbel je met wat vrienden bij of speel je een spelletje darts, het is allemaal eender. Aan de kids werd ook gedacht, al heeft het speeltuintje met de olifant plaats gemaakt voor wat entertaiment voor tieners en jongeren. Je kan er een potje poolen, er staan pingpongtafels, en er zijn een paar ramps om met skateboard of stuntstep op te jumpen.

De hongerigen schrijven best de volgende twee datums op: deze donderdag (6/7) is er de PIKET.BBQ, en op 9 juli wordt er een brunch georganiseerd. De bijhorende drankenkaart is best uitgebreid, en gaat van bier tot verse limonade, en van fruitige sapjes tot cocktails. Allemaal zo duurzaam en lokaal mogelijk. Boardgamers zetten best zondag 16 juli met stip op de agenda want dan is er de spellennamiddag van de Spellenbende Diest, en diezelfde avond zijn er ook nog openluchtfilms. Op 30 juli wordt er afgesloten met een vintage markt en een optreden van de band Peepshow da Musica Funky.

Bar.PIKET @ Citadel Diest
Bereikbaar via de Leuvensestraat
Open op 2, 6, 9, 13, 16, 19, 27, 29 en 30 juli
Ruime, gratis parking ter plaatse

Ga jij deze zomer naar een zomerbar?
Of zit je liever met een goed boek en een drankje op je eigen terras?

Leave a Comment