Over twee nachtkastjes en krijtverf…

Een tijdje geleden kocht ik een potje krijtverf in de doe-het-zelf-zaak. Niet het soort waarmee je een krijtbord maakt, maar een matte verf met met lichte korrel –ne softe grain als het ware- die je kan gebruiken als muurverf of voor meubels. Mooie verf. Speciaal effect ook. Maar toen ik ze kocht had ik eigenlijk geen idee waarvoor ik ze ging gebruiken.

Gelukkig is een pot verf voor mij nooit een verloren investering. Vroeg of laat kruist er altijd wel een interessant deco-stuk of een leuk meubeltje mijn pad. Dit keer viel mijn oog op deze twee nachtkastjes. Ze zijn ooit nog van mijn mama geweest, dus het was wel leuk om ze letterlijk hun tweede generatie te laten ingaan.

Helaas zijn deze nachtkastjes niet van volwaardig hout, maar ik vind de goudkleurige knoppen en de voetjes best wel schattig. Ik heb ze enkel eens grondig moeten ontstoffen, primen was niet nodig. Het was dus snel en makkelijk werken met de krijtverf. EÊn laagje en hier en daar een kleine touch-up na de eerste keer drogen, en het werk was al klaar. En het resultaat mag er zijn, vind ik. Perfect is het niet. Hier en daar zijn er wat krasjes die ik niet weggewerkt kreeg. Maar perfectie hoeft niet. Het verhaal erachter maakt ook veel goed.

Zo, die nachtkastjes kunnen hopelijk weer een aantal jaartjes mee. En wat nog leuker is, er zat bij deze set ook nog een spiegelkastje, dat ik ook mocht overnemen. Dat is binnenkort aan de beurt. Alleen ben ik er nog niet helemaal uit welke kleur ik ervoor zou gebruiken. Koraal? Grasgroen? Of toch maar hetzelfde blauw? Argh, keuzestress!

6 Comments

 1. gerhilde maakt

  Mooi resultaat! Zo leuk dat je spullen zo een tweede leven geeft.

  • Dorien

   Dank je wel. Ik vind dat wel leuk zo, meubels met een verhaal. 🙂

 2. Sarah

  Zo leuk geworden!

 3. Hermien - KouweKleren

  Geweldig kastje met die tapse pootjes! Ik vind ‘m in oorspronkelijke staat ook al erg leuk, maar je hebt een mooie kleur gekozen.

  • Dorien

   Dank je wel! Ik ben ook heel blij dat het experimentje met de krijtverf zo goed is meegevallen. 😊

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.