Shoot! Photo Challenge (Deel 2)

Voor het tweede deel van de Shoot! Photo Challenge, nam ik gisteren een paar foto’s van mijn honden. Op werelddierendag mag dat al eens, toch? Het is misschien ook meteen het ideale moment om ze hier even voor te stellen. Al is dat geen al te mooi verhaal. Een hondenleven is niet altijd zo idyllisch als eten uit een kom met je naam op en slapen op een oversized, donzig kussen.

Zo adopteerde ik Finlay, mijn Schotse Collie, bijna negen jaar geleden, als een klein hoopje ellende uit een dierenasiel. Ik kan het niet anders beschrijven. Een deuk in zijn staart, zijn snuit scheef, erg ondervoed, nog nooit daglicht gezien, en dus bang van alles en iedereen. En toch, als je hem wat aandacht gaf, dan leefde hij op en begon hij te kwispelen als een gek. Hij heeft ook op fysiek vlak heel wat moeten doorstaan, en is niet de meest stabiele hond, maar hij doet het over het algemeen goed nu. Finlay is een typisch voorbeeld van waarom het zo fout is om een pup te kopen uit de broodfok. Hij is een groot stuk van zijn schrik kwijt geraakt naast mijn goldens. Eerst naast Tibo, mijn eerste hond, die een paar jaar geleden gestorven is, en nu naast Nanou. Hoewel ze veel jonger en speelser is, heeft ze een sterk en rustig karakter. En zo klikt het goed tussen die twee.


Links 3. Lief – Finlay zit de wacht te houden aan het raam. De hele dag als het moet. Als je spreekt over wandelen dan zo hij zijn kop helemaal ondersteboven draaien.
Rechts 27. Dierbaar – We hebben samen al wel wat meegemaakt, Finlay en ik. Dus ik denk niet dat deze foto veel uitleg nodig heeft.


Links 19. Oog – Nanou kijkt tussen de bladeren van een plant door. Hoewel ze hier rustig lijkt te kijken, was dit niet zo simpel. Wachten is niet haar sterkste oefening.
Rechts 6. Groot(s) – Nanou is drie jaar, maar ziet er uit als een grote puppy. Door haar vanuit deze hoek eens op de foto te zetten en wat schaduwen te gebruiken, hoop ik haar eens wat groter weer te geven. Want stoer doen, dat kan ze ook heel goed hoor!


Zo, dit was een kleine update van mijn foto’s voor de Shoot! Photo Challenge. Als je meer wil weten over het boek Shoot! kan je mijn vorige post lezen of hier eens kijken. Anki, de schrijfster van Shoot! bracht ook recent een nieuw boek uit, met de titel Snap! over fotograferen met je smartphone.

Wil je graag meer informatie over het adopteren van een hond, dan raad ik je aan om een afspraak te maken bij een erkend dierenasiel. In sommige asielen wordt er gewerkt met een aandachtspersoon. Deze persoon zal je heel wat kunnen vertellen over het karakter van een bepaalde hond, en of jullie eventueel een goede match zouden kunnen zijn. Veel succes!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.