Een zonnige zondag in Hasselt, met Handmade in Belgium & All About Eve

Het was afgelopen zondag alweer tijd voor de veertiende editie van Handmade in Belgium. Een leuke marktdag, waarop creatievelingen producten uit hun webshop in het echt komen tonen. Dit keer vond het evenement weer plaats in de parketzalen van het Cultureel Centrum van Hasselt. Het was een mooie, zonnige dag. Dus ik parkeerde aan de stadsrand en pikte nog wat extra zonvitamientjes mee onderweg naar het centrum.

Eerst stop deze zondag : Handmade in Belgium

Enkele van de standhouders bij Handmade in Belgium

Meer dan zeventig standhouders maakten er een heel veelzijdig evenement van. Er waren enkele bekende namen, zoals Something Strange, Hilde Groven en the Concrete Shop. Hilde en Debbie van Snow & Rose ken ik van iets dichterbij. Een paar jaar geleden volgde ik een illustratiecursus bij hen in het winkeltje Paplou. Zeker eens langsgaan bij Paplou als je in Hasselt bent, trouwens. Ze hebben heel wat fairtrade en ecologische producten en workshops daar, dus het is echt de moeite waard! Ook bij Snow & Rose worden nog steeds heel fijne workshops gegeven. Denk maar aan botanisch tekenen, stempels maken, handletteren,… Meer weten? Dan kan je hier hun workshopkalender bekijken.

En daarnaast ook heel wat nieuwe mensen, met stuk voor stuk prachtige producten, of materiaal om zelf mee aan de slag te gaan. Zo kon je de mini-tuintjes van Tiny grass is dreaming gaan bewonderen, en de printer van Lay3rd aan het werk zien. The Story Box, Thymeline en Hip met Stip gaven dan weer elk een paar workshops, verspreid doorheen de dag. Je kon je haar leren opsteken, ecologische deodorant leren maken, servies beschilderen, enz.

Tweede stop : lunch bij All About Eve

Limonade met gember bij All About Eve

Na al dat moois, trok ik verder de stad in. Sinds kort is conceptstore All About Eve ook open op zondag. Ik wou er al een tijdje eens langs gaan, en dit leek mij de ideale gelegenheid. Bij All About Eve staat duurzaamheid absoluut centraal. Zowel in de webshop als in de bakstenen winkel vind je natuurlijke, pure cosmetica. Ik ben even gaan snuisteren, en het zien er allemaal hele fijne producten uit.

Happy Humus bij All About Eve op zondag

Maar ik was er eigenlijk voor de lunch. Bij All About Eve zijn alle gerechten standaard vegan, tenzij het anders vermeld wordt op de kaart. Omdat ik zoveel mogelijk plantaardig probeer te eten, klonk dat natuurlijk als muziek in mijn oren. Ik koos voor de Happy Humus, meergranenbrood met humus, rucola en gegrilde aubergine, courgette en paprika. Heel erg lekker!

All About Eve vind je in de Ridderstraat. Je kan hen ook volgen op facebook en instagram.

Ga jij ook wel eens naar marktjes met handgemaakte spullen?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.