Een zonnige zondag in Hasselt

Het was dit weekend alweer tijd voor de veertiende editie van Handmade in Belgium. Een leuke marktdag, waarop creatievelingen producten uit hun webshop in het echt komen tonen. Dit keer vond het evenement weer plaats in de parketzalen van het Cultureel Centrum van Hasselt. Het was een mooie, zonnige dag. Dus ik parkeerde aan de stadsrand en pikte nog wat extra zonvitamientjes mee onderweg naar het centrum.

Meer dan zeventig standhouders maakten er een heel veelzijdig evenement van. Er waren enkele bekende namen, zoals Something Strange, Hilde Groven en the Concrete Shop. En daarnaast ook heel wat nieuwe mensen, met stuk voor stuk prachtige producten, of materiaal om zelf mee aan de slag te gaan. Zo kon je de mini-tuintjes van Tiny grass is dreaming gaan bewonderen, en de printer van Lay3rd aan het werk zien. The Story Box, Thymeline en Hip met Stip gaven dan weer elk een paar workshops, verspreid doorheen de dag. Je kon je haar leren opsteken, ecologische deodorant leren maken, servies beschilderen, enz.

Na al dat moois, trok ik verder de stad in. Sinds kort is conceptstore All About Eve ook open op zondag. Ik wou er al een tijdje eens langs gaan, en dit leek mij de ideale gelegenheid. Bij All About Eve staat duurzaamheid absoluut centraal. Zowel in de webshop als in de bakstenen winkel vind je natuurlijke, pure cosmetica. Ik ben even gaan snuisteren, en het zien er allemaal hele fijne producten uit.

Maar ik was er eigenlijk voor de lunch. Bij All About Eve zijn alle gerechten standaard vegan, tenzij het anders vermeld wordt op de kaart. Omdat ik zoveel mogelijk plantaardig probeer te eten, klonk dat natuurlijk als muziek in mijn oren. Ik koos voor de Happy Humus, meergranenbrood met humus, rucola en gegrilde aubergine, courgette en paprika. Heel erg lekker!

All About Eve vind je in de Ridderstraat. Je kan hen ook volgen op facebook en instagram.

Ga jij ook wel eens naar marktjes met handgemaakte spullen?

Leave a Comment