2 minute read

Flamingo-Zondag

Geen al te prachtig weer gisteren. Hagel en zo… brrr! Een wandeling zat er gisteren dus niet in. Maar een leuk marktje bezoeken, dat dan weer wel. Ik trok naar Kessel-Lo, vlakbij leuven, naar HAL 5. Vroeger waren hier de werkplaatsen van onze Belgische spoorwegen, nu is het een locatie voor evenementen, zijn er (pop-up)winkeltjes gevestigd en wordt er af en toe al eens een marktje gehouden. Het marktje van gisteren was de tweede editie van Camping Flamingo, een open makers- en tweedehandsmarkt.

De HAL 5-bar was zo crowded dat het, zelfs na even wachten, gewoonweg onmogelijk was om een plaatsje te vinden. Jammer, want het is best fris in HAL 5 en een kop warme koffie (zeker die van MOK) had zeker gesmaakt. Maar ondanks dat, zat er sfeer er best goed in. We zijn twee keer langs alle kraampjes gepasseerd. Je vindt op Camping Flamingo een uitgebreid aanbod aan handgemaakte producten, leuke tweedehands-items en kleding. Mijn favorietjes zie je hieronder.

⇒ De volgende editie van Camping Flamingo eens gaan zien? Dat kan op 11/3, wederom in HAL 5.

Nadien trokken we terug naar vertrouwd terrein. In Diest is er sinds enkele weken een echte, American style hamburgerzaak. Onder de toren van de post vind je hamburgerrestaurant Johnny Flamingo. Ik wou er al een tijdje naartoe, en omdat het vandaag zo mooi uitkwam, maakten we er een flamingo-zondag van. Ook hier was het niet zo eenvoudig om een plekje te vinden, maar gelukkig was er na even wachten toch een tafel vrij.

Het restaurant heeft een warme, kleurrijke sfeer. Een beetje Louisiana in de fifties zeg maar. Was er wat meer plaats, dan zag je er zo een blues-groep de groove erin brengen. Felgroene muren, gouden details, een ruwhouten toog, grote palmen en leuke kuip-zeteltjes.

Er is meer dan genoeg keuze op de kaart. Zo zijn er verschillende voorgerechten, daarna komen de hamburgers uiteraard, daarbij kies je eventueel een side, en als je nog wat plaats hebt kan je afsluiten met een dessert. Als side kan je gaan voor frietjes, maar je kan ook een koolsalade of andere extra groenten nemen.

Ik koos voor één van de twee vegetarische burgers, de Giant Goa, met mozzarella en gegrilde groenten. Als side nam ik zoete-aardappel-frietjes. Allebei toppers! Ik zei het al meteen toen we aan tafel zaten en ik van de burger proefde : eindelijk eens een vegetarische burger zonder dat het vlees “vervangen” moet worden. Het broodje zelf was ook heel lekker. Alles was al stevig gekruid, maar als je graag wat pikanter eet, of zoals ik gewoon een sausfan bent, kan je kiezen uit zoete mayo, bbq- of jalapeño-saus. De porties zijn ook ruim voldoende. Een hele leuke nieuwkomer in Diest!

⇒ Ook eens langsgaan? Je vindt Johnny Flamingo in de Koning Albertstraat 59, Diest.
open van woe-zo 12u-14u en van 17u-22u

2 Comments

  1. Leen

    Ik had ook graag naar de markt willen gaan maar om de één of andere reden had ik in mijn hoofd gestoken dat ik niet wou buiten komen dat weekend :p De zomereditie aan de Vaartkom vond ik namelijk erg leuk. Dus wie weet in maart een herkansing dan!

    • Dorien

      Aan de Vaartkom was het in openlucht dan? Dat zal ook wel mooi geweest zijn. :)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.