Wandelen door de bomen in Bosland

Vorige week, net voor de storm Eunice en het regenachtige weekend, gingen we nog eens op pad. Het was een zachte, zonnige donderdagnamiddag en omdat we in de buurt met vakantie waren, trokken we naar het Pijnven in Hechtel-Eksel. Het Pijnven is een natuurgebied in Bosland van meer dan 2000 hectare. Er zijn wat kronkelende bospaadjes, maar wat het Pijnven écht bijzonder maakt, zijn de bomengalerijen. Dit zijn lange, uitgestrekte paden die door het natuurgebied lopen.

Langs de bomengalerijen, wandelden we naar de installatie ‘Fietsen door de bomen’. Dit is een metalen constructie in een dubbele cirkel van zo’n 700 meter lang, waar je tot tien meter hoog de lucht in wandelt. De palen van de fietsbrug lijken een beetje op de stammen van de naaldbomen die er rondom staan. Daardoor gaat ‘Fietsen door de bomen’ helemaal in het bos op. Het is een fietsattractie, maar ook als wandelaar is het zeker de moeite om even van je pad af te wijken en die 700 meter er als extraatje bij te nemen. Op een rustig moment, zoals toen wij er waren, ben je even helemaal alleen met het ruisen van de boomtoppen, de zon die door de kruinen komt piepen, en de heerlijke dennengeur.

Nog enkele tips…

Parkeren doe je het makkelijkst op de parking in de Kiefhoekstraat 16. Als je uit de richting van Peer komt is dat aan je rechterkant aan de groene vlaggen. Er is een in- en een uitrit aan de parking. Je bereikt ‘Fietsen door de bomen’ het snelst door langs de ’toegangspoort’ aan de parking te vertrekken en de bomengalerij te volgen tot op de T-splitsing. Je ziet van daaruit de constructie al tussen de stammen door. Als je even naar links gaat en dan weer naar rechts kom je aan een bospad dat je tot aan de voet van de brug leidt. Andere wandelroutes in lussen kan je hier terugvinden. Veel plezier! 😉🌲