Op reis… op een wondermooie wereldkaart

Dit voorjaar werd mijn slaapkamer helemaal opnieuw gevloerd, behangen en geverfd. Zelfs de ramen heb ik een nieuw, frisser kleurtje gegeven. Zoals altijd, als ik aan zo’n project begin, was ik toen een vat vol goede ideeën. Die tekening komt daar, dat rekje daar, dat kastje zetten we in de hoek,… Maar eens het inkleden dan eigenlijk moet beginnen, dan komt het twijfelbeestje op bezoek. Is het wel goed zo? Passen de kleuren samen? Had ik niet beter een ander rekje gekozen? En dus viel mijn project een beetje stil.

Spullen met een verhaal

Voor mijn interieurstijl, hou ik van spullen met een verhaal. Ik ga dus vaak naar de kringloopwinkel, en ik heb ook best wel wat meubels van vrienden en familie gekregen. Vaak zijn dat meubels in een fifties- of sixties-stijl, met veel krulletjes en speciale kantjes. Ze vinden hun plaats niet meer in een strak, modern interieur, en komen dan zo bij mij terecht. En dan smeken ze stuk voor stuk om een nieuw leven. Hoe kan je daar dan aan weerstaan?

De muren en de vloer van elke kamer hou ik steeds neutraal, maar met leuke accessoires breng ik er wat kleur en eigenheid in. Mijn interieur heeft dus een vrolijke retro-sfeer. Niets is te serieus, te strak of te opgeruimd. Vaak is er ook een stuk met een hele speciale betekenis. En voor mijn slaapkamer vond ik dat, in deze mooie wereldkaart.

Wereldkaart op een schoolplaat - Wereldkaarten.nl

Nostalgie met een duurzaam kantje

Je kan deze wereldkaart laten printen als poster, op hout of canvas, maar bijvoorbeeld ook als behangpapier, op aluminium, of zelfs op plexiglas. En ook een eigen foto op canvas laten afwerken, is een mogelijkheid. Mijn hart maakte natuurlijk een sprongetje bij het zien van de schoolkaart. Ze kon zo uit een klaslokaal van mijn lagere school gehaald zijn! Pure nostalgie!

Waar ze wel verschilt met de traditionele schoolkaarten, is dat deze kaart niet op papier geprint is, maar op verstevigd textiel. Een leuk pluspunt, want zo zal de kaart natuurlijk veel langer meegaan, en is er ook veel minder kans dat ze gaat verkleuren. De details op de kaart zijn strak afgelijnd en heel helder. Ik ben al verschillende keren met een tasje koffie en een koekje voor de kaart gaan staan, en weggedroomd bij plaatsen als Reindeer Lake of Coco Island. Misschien schuilt er toch ergens in mij een travelblogger?

Stadskaart van Middelburg - Wereldkaarten.nl

Met de familie aan zee

Ik heb jammer genoeg niet zo veel herinneringen aan reizen met de hele familie. Maar ik weet wel nog dat ik als kleutertje vaak mee ging naar Zeeland. We gingen dan altijd naar Veere om bokkepoten te kopen, en ook steeds een dagje naar Middelburg. Ik herinner me vooral het stadhuis, de vele torentjes en de gezellige drukte op de wekelijkse markt daar. De houten kaart van Middelburg kreeg hier dus ook een mooi plaatsje bij enkele familiefoto’s.

Welke plaats zou jij meteen gaan opzoeken op een wereldkaart?

Voor deze post mocht ik een wereldkaart en stadskaart
van wereldkaarten.nl reviewen. Natuurlijk geeft deze post
mijn eigen eerlijke, onbeïnvloede mening weer.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.