2 minute read

Bagels eten in Diest bij Sesamis

In Diest begint de lijst met leuke eetadresjes zo stilletjes aan te groeien. Een paar maanden geleden ging ik al eens langs bij hamburgerzaak Johnny Flamingo. Toppertje trouwens, met heel veel zuiderse sfeer. Nu stapte ik, even verderop in dezelfde straat, binnen bij Sesamis, om hun bagels uit te proberen.

Wat zijn bagels?

Bagels zijn ronde broodjes met een gat erin. Maar, behalve het uitzicht, lijken ze helemaal niet op donuts. Bagels zijn hartig en hebben een veel vastere structuur. Dat heeft waarschijnlijk te maken met hun bereiding. Nadat het deeg voor de bagels gekneed en gerezen is, worden ze eerst ondergedompeld in kokend water met siroop. Daarna worden ze afgebakken in de oven. Ook een leuk weetje, is dat de bagel eigenlijk geen Amerikaans product is. Ze werden voor het eerst gebakken in Europa. Joods-Poolse immigranten namen die kennis mee naar New York, waar bagels op korte tijd heel populair werden. Laten we hopen dat deze ronde broodjes een even groot succes worden in Diest!

Pepe pesto, een van de bagels bij Sesamis

Sesamis, de pop-up bagelbar

Sesamis vind je in de Koning Albertstraat, in het pand van het vroegere wijnhuis ‘t Kroontje. Binnen is er een fijne, relaxte sfeer. De zaak is ingericht met veel planten en houten retro-tafels. Er is een salonhoekje met enkele gezelschapsspelletjes, en via een smalle gang kan je verder wandelen tot in de tuin. Ook daar kan je genieten van een bagel of een kom soep. Het tuintje is leuk ingericht, en het is er verrassend rustig.

De kaart is best uitgebreid. Je kan kiezen tussen verschillende bagels (natuur, grijs, sesam,…) en er is natuurlijk ook een ruime keuze aan beleg. Ook als vegetariër heb je verschillende opties. Ik ging voor de Pepe Pesto, met rucola, pijnboompitten, tomaat en groene pesto. Superlekker! Maar je kan net zo goed gaan voor een zoete bagel, met de Beauty & the Beast, of voor een combinatie van zoet en hartig met de Marilyn Monroe bijvoorbeeld. Als aanvulling op de bagels vind je bij Sesamis dus ook verse soep, en als afsluiter is er een dessertje. Ga dus zeker eens een kijkje nemen!

Pop-up Bagelbar Sesamis
Koning Alberstraat 25, Diest
EDIT : deze zaak is ondertussen gesloten