2 minute read

Belba Baby, pannenkoek uit de oven

Toen ik deze ovenpannenkoek aan het bakken was zat er de hele tijd, maar écht de hele tijd hetzelfde nummer in mijn hoofd. Kundet al raden? Ja hoor, Baby, Baby van Nicole en Hugo. Of de herwerkte versie van Like me, ge moogt kiezen. Voila, nu dat nummer ook in jouw hoofd zit, kan je net zo goed deze Belba Baby eens uitproberen. Het is gebaseerd op een Dutch baby, maar door het amandelmeel is deze veel zachter en wat zoeter. Het pannenkoekenbeslag bevat best wel wat bloem en amandelmeel ten opzichte van melk, dus het is een stevige baby, maar wel een braveke, hoor. En omdat elk kind een naam nodig heeft, ging ik voor deze voor Belba, want Belgische chocolade en banaan. 💁🏻‍♀️

Voor één grote Belba Baby

3 eieren
250 ml halfvolle melk of amandeldrink
200g patisseriebloem
100g amandelmeel
25g/2el zeer fijne suiker
een mespuntje vanillepoeder
50g pure Belgische chocolade
1 banaan
1 el vloeibare boter of zonnebloemolie of kokosolie,…

En ook : een ovenschotel of ovenbestendige pan met hoge rand

Aan de slag!
Meng eerst de bloem, het amandelmeel, suiker en vanillepoeder door elkaar in een kom. Doe dan de eieren en de melk of amandeldrink erbij en meng tot een stevig, glad pannenkoekenbeslag. Gebruik je een standmixer, zet die dan op een lage stand en laat rustig mengen.

Verwarm de oven voor tot 200°C en laat de ovenschotel of de ovenbestendige pan mee opwarmen. Snijd de chocolade in kleine stukjes en de banaan in schijfjes. Als de oven voorverwarmd is, haal je de ovenschotel of pan er even uit en vet je die in met de eetlepel vloeibare boter. Giet er vervolgens het pannenkoekenbeslag in en bestrooi met de bananenschijfjes. De schijfjes mogen kriskras door elkaar liggen, maar zorg ervoor dat er niet te veel op elkaar liggen. Strooi er dan de chocoladeblokjes over en bak de Belba Baby af in de voorverwarmde oven in zo’n 20 minuten. Laat een beetje afkoelen en dien zo op. Klaar!

Wil je ons graag verder volgen? Dat kan! We zijn actief op instagram, Facebook en Pinterest en je kan ons steeds een berichtje sturen via de contactpagina. Heb je dit recept zelf ook gemaakt? Dat vinden we altijd leuk om te zien! Tag ons zeker in je foto’s. 😉