2 minute read

Bio falafeltaart met wortel en kikkererwten

Falafeltaart is het perfecte gerecht voor de zomer! Met smaken als zongedroogde tomaat en tijm is het lekker mediterraans. En door de kikkererwten is deze falafeltaart best vullend, zonder zwaar te zijn. Ik koos voor de mini-falafels met zongedroogde tomaat uit het bio-assortiment van Delhaize. Daardoor is de bereidingstijd kort, en hoef je niets warm te maken voor de taart de oven in gaat. Zo’n fijn idee om niet boven hete kookpotten te moeten staan bij deze temperaturen, toch? Plus, de falafeltaart moet niet zo lang in de oven. Dus ondertussen kan je (samen met je gasten) genieten van een aperitiefje.

Zoals je misschien al zag op instagram, maakte ik deze falafeltaart met wortel en kikkererwten een paar weken geleden al. De warmte heeft me gedwongen om een kleine pauze te nemen, maar hier heb ik nu eindelijk het recept voor je. Als je deze zelf ook maakt, tag me dan zeker op je foto op instagram. 💛

Binnenkort mag ik ook weer meedoen met de nieuwe ambassadeurs-campagne van Delhaize. Daarbij mag ik nog enkele mooie bio-producten uit het assortiment testen. Dus hou de blog zeker goed in de gaten, want er komt heel wat leuks aan!

Falafeltaart met wortel (4 personen)

1 vel bio-bladerdeeg
1 pakje bio-falafel met zongedroogde tomaat
3 wortels, geschild en in grove stukken gesneden
100g kikkererwten
1 brikje (soja)room
3 bio-eieren
1 el gedroogde tijm
1 tl gedroogde look
peper en zout

een lage taartvorm van 28 cm
bakpapier (als dit niet bij het bladerdeeg zit)
een hakmolentje of keukenrobot
een mengkom en garde

Aan de slag!
Bekleed de bakvorm met bakpapier en het bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in. Verdeel de falafels over de bodem van de taart. Doe de eieren met de room en de kruiden in een mengkom en meng goed met een garde. De wortelen doe je in het hakmolentje en hak je tot wortelcouscous. Verdeel die over de taart met de falafels. Strooi ook de kikkererwten over de de taart. Tot slot giet je het eiermengsel over de de taart. Verwarm de oven tot 200°C. Bak de falafeltaart af in de oven in 25 minuten. Laat even (of volledig) afkoelen, en serveer met een fris slaatje. Smakelijk!

Wil je ons graag verder volgen? Dat kan! We zijn actief op instagram, Facebook en Pinterest en je kan ons steeds een berichtje sturen via de contactpagina. Heb je dit recept zelf ook gemaakt? Dat vinden we altijd leuk om te zien! Tag ons zeker in je foto’s. 😉