1 minute read

Ciambella met aardbeien en witte chocolade

Een ciambella is als een buntcake. Maar in Italië wordt deze vaak gegeten als ontbijt. Een paar schijfjes cake, een espresso en nog wat verse aardbeiden er als extraatje bij. Wie kan daar nu aan weerstaan? 

De boter heb ik in deze cake vervangen door ricotta, wat hem toch wel een heel stuk lichter maakt. Ik gebruikte ook een combinatie van zelfrijzende bloem en bakpoeder om een mooie kleur te krijgen aan de buitenkant van de cake. Je kan dit eventueel ook weglaten, maar dan zal de cake dus lichter zijn van kleur. Een andere soort fruit gebruiken kan natuurlijk ook. Denk maar aan blauwe bessen, stukjes appel, peer, appelsien en melkchocolade… De mogelijkheden zijn bijna eindeloos! Veel bakplezier!

Voor deze ciambella heb je nodig …

200g ricotta
200g zelfrijzende bloem
200g suiker
1 tl bakpoeder
80g witte chocolade, in schilfers
3 eieren
5 aardbeien in kleine blokjes
3 aardbeien in schijfjes

Meng de ricotta met de suiker in een kom met een garde, of in de keukenrobot. Voeg beetje bij beetje de bloem toe. Doe de eieren er één per één bij en doe er ook het bakpoeder bij. Als laatste voeg je er de kleine blokjes aardbei en de witte chocolade bij. Verwarm de oven voor op 175°C.

Meng goed en doe het deeg in de vorm. Je kan een ronde vorm met een gaatje erin gebruiken, zoals deze van Silikomart. Of je kan ook een gewone cakevorm gebruiken. Zorg er enkel voor, dat de vorm niet tot helemaal bovenaan vol is, want dan kan de cake overlopen in de oven.

Zet de cake een uurtje in de oven op 175°C.

Laat de cake volledig afkoelen en ontvorm. Smakelijk!