2 minute read

Mini appelgalettes met frangipane

Aaah, winter… 😌 Er zijn misschien niet zó veel mensen die houden van de winter, maar ik ben er alvast eentje van. En dat hoeft helemaal geen sneeuw te zijn, met een chalet in de bergen en een raclette-toestel dat overuren draait. Nee, dat mag voor mij ook gewoon een koude maar zonnige dag zijn. Ik doe zelfs met plezier een dikke winterjas, een muts en sjaal aan om een lange wandeling te gaan doen in de vrieskou. Het is niet voor niet dat ik hier zo vaak vertel dat een bepaald gerechtje of gebakje pas écht smaakt als je het eet na een lange wandeling. Oeps! En zo is dat geheim dan ook weer verklapt… ☺️ En deze appelgalettes… Ja, da’s zeker zo’n gebakje dat je dan eens moet uitproberen. Ze staan zo in de oven, en je kan ze eten als ze nog zo’n beetje lekker warm zijn. Ruik je ze al?

Mini appelgalettes met frangipane

4 vierkante stukjes bladerdeeg
1 zoete, rode appel
50g patisseriebloem
25g bloemsuiker
25g amandelmeel
50g zachte boter of margarine
1 ei
een mespuntje vanille

extra
1 ei, losgeklopt
1 el bloemsuiker
kaneel naar smaak

Aan de slag!
Leg de stukjes bladerdeeg al even open, zodat ze wat op temperatuur kunnen komen. Je kan ze al meteen op de bakplaat leggen. Als je geen bakmatje of geperforeerde bakplaat gebruikt, leg ze dan zeker op een stukje bakpapier. Doe de patisseriebloem, de vanille, de bloemsuiker en het amandelmeel in een kom en meng al eens door. Voeg er de boter en het eitje aan toe en meng tot een stevige frangipane.

Verwarm de oven voor tot 200°C. Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor en snijd de appel in vier. Snijd dan de vier delen verder in dunne partjes van zo’n 2 mm. Neem er een lepel bij en verdeel het deeg over de vier bladerdeegvierkantjes. Leg nu de appelpartjes erop in een vol waaiertje, en plooi dan de vier hoekjes naar binnen. Eventueel kan je het bladerdeeg nu bestrijken met een laagje losgeklopt ei. Schuif de bakplaat met de appelgalettes in de oven en bak af in zo’n 20 minuten. Als ze (een beetje) afgekoeld zijn, bestrooi je ze met een mengeling van de extra eetlepel bloemsuiker en de kaneel. Klaar!

Wil je ons graag verder volgen? Dat kan! We zijn actief op instagram, Facebook en Pinterest en je kan ons steeds een berichtje sturen via de contactpagina. Heb je dit recept zelf ook gemaakt? Dat vinden we altijd leuk om te zien! Tag ons zeker in je foto’s. 😉