Ontbijtmuffins met Alpro kersenyoghurt

[AM] Net als 99 andere gelukkigen, mocht ik vorige week via Delhaize Ambassadeurs, de nieuwe vruchtenyoghurts van Alpro uittesten. Er is een variant met kersen en eentje met mango. De yoghurts bevatten meer fruit en er zijn geen extra suikers aan toegevoegd. Omdat ik gevoelig ben voor melkproducten, en dus probeer meer plantaardig te eten, volg ik de nieuwigheden van Alpro al een tijdje. Hun gamma is de laatste jaren heel sterk uitgebreid. Mijn absolute favoriet is de kokosyoghurt. Zo lekker in een ontbijtcup of in pannenkoekjes! Maar dit keer ga ik voor ontbijtmuffins.

Als het snel moet gaan. Ready! Get set! Go!

Soms is het gewoon handig als je je ontbijt on-the-go kan eten. Met deze plantaardige muffins met kersen, amandelen, hennepzaad en lijnzaad kom je zeker de hele voormiddag door! Plus, een keuken die naar verse muffins ruikt en er dan eentje warm kunnen eten, is gewoon zo fijn ‘s morgens. Ik eet ze altijd open, met een paar lepels kersenyoghurt erover. Maar je kan deze muffins zo eten ook. Heb je tijd voor nog een extraatje? Eet er dan een extra stuk fruit bij.

Alpro kersenyoghurt zonder toegevoegde suiker

Ik gebruik de kersenyoghurt van Alpro al een tijdje voor deze muffins, maar nu heb ik ze voor het eerst gemaakt met deze nieuwe variant zonder toegevoegde suiker. Voor dit recept, besloot ik dan ook om geen extra suikers aan de muffins toe te voegen. Maar dat kan je natuurlijk wel altijd doen, want het vraagt toch wel een kleine aanpassing om ongezoete muffins te eten. Wat kokosbloesemsuiker bijvoorbeeld, kan zeker in deze ontbijtmuffins, of gezoete plantaardige melk.

Nu zijn het de natuurlijke suikers van de amandelen en de kersenyoghurt, die de muffins wat zoeter maken. Om de smaak wat te versterken, doe ik bij het deeg een beetje geraspte gember en wat kardemom, en lijnzaad en water vervangen de eieren. En dat is toch wel wat anders dan een traditioneel 4/4-cakeje met boter, suiker en eieren. Maar natuurlijk is dit receptje ook een keer het proberen waard! 😉 De trage suikers zijn veel liever voor je maag, en zorgen er zeker ook voor dat je minder snel een dip krijgt.

Ontbijtmuffins met kersenyoghurt van Alpro

Ontbijtmuffins met de kersenyoghurt van Alpro

Je hebt nodig • 150g maïsbloem, 50g amandelbloem, 100g kersenyoghurt, 1 ruime el lijnzaad, 5 el water, 6 el (on)gezoete amandelmelk, 1 tl baksoda, 1 tl geraspte gember, snuifje kardemom (extra : 4 el kersenyoghurt, verse kersen)

Zo maak je ze • Mix het lijnzaad met het water met een mixer en laat even staan. Meng de maïsbloem, amandelbloem, kardemom en baksoda in een kommetje. Doe de kersenyoghurt en de amandelmelk erbij en roer goed om. Voeg als laatste het lijnzaadmengsel en de geraspte gember toe. Verwarm de oven voor op 175°C. Verdeel het deeg over zes muffinvormpjes en zet ze een half uurtje in de oven. Het makkelijkst zijn vormpjes uit silicone. Daar kan je de ontbijtmuffins meteen uit halen als ze uit de oven komen. Smakelijk!

Bak jij al wel eens zonder suiker?

2 Comments

  1. Kool Family

    Lekker!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.