Popcorn Party!

Nu het lente wordt, zijn de donkere avonden al wat minder lang. En het herzetten van de klok heeft daar natuurlijk ook wel wat aan geholpen. Mijn wandelingen met de honden worden wat langer, en ik begin zo stilaan al een paar plannen te maken om een paar soorten verse kruiden in te zaaien. Maar eens het donker begint te worden, is het toch altijd wel fijn om naar een spannende serie of een leuke film te kijken; welk seizoen het ook is. En bij een film, daar hoort natuurlijk popcorn bij!

In de bioscoop krijg je je popcorn met een laag geraffineerde suiker erover, maar ik wou het graag eens op een andere manier proberen. Met een beetje meer inhoud, zodat het niet gewoon een hoopje lege calorieën is. Ik maakte een variant met pure chocolade en citrus, eentje met zaden, pitten en rozijntjes, en een hartige soort met Italiaanse kruiden en zeezout.

Ik maakte 300g popcorn in de grootste kookpot die ik in huis heb; een soepketel van zo’n zes liter. Toen al de popcorn gepopt was, bleek die maar net groot genoeg. Zeker voldoende voor een filmavondje dus! Voor elke soort gebruikte ik dus zo’n 100g popcorn, aangevuld met de volgende ingrediënten…

Kruidige popcorn met pure chocolade en citrus

Wat zit erin? 1/2 tablet Tony Chocoloney’s puur (rode wrapper), 6el amandelmelk, zeste van 1 citroen, 1/2 tl kardemom, 1/2 tl foelie, 1el vanillesuiker, 40g amandelen

Snijd de chocolade in kleine blokjes en smelt met de amandelmelk en de kruiden. Dat kan in een kommetje, au bain marie, of in de microgolfoven. Als de chocolade al een klein beetje afgekoeld is, voeg je de citroenzeste bij. Roer goed om, zodat al de chocolade zeker gesmolten is. Als het mengsel nog vrij vast is, kan je nog wat extra amandelmelk toevoegen. Giet het mengsel over de popcorn en roer goed om, zodat elk stukje een beetje chocolade krijgt. Snijd de amandelen grof en strooi ze over de popcorn. Jammie!

Noten-zaden-en-pitten-popcorn

Wat zit erin? 30g cashewnoten, 30g zonnebloempitten, 20g chiazaadjes, 30g blonde rozijnen en 6el esdoornsiroop

Doe de esdoornsiroop in een kommetje. Voeg er de chiazaden en de zonnebloempitten aan toe en roer goed. Giet het mengsel over de popcorn en schep goed om. Voeg de noten en de rozijnen toe en roer nog eens, zodat de noten, de popcorn en de zaden en pitten allemaal een laagje siroop krijgen. Deze variant is echt heel lekker. Geef hem wel de tijd om goed af te koelen, dan wordt het laagje siroop een beetje knisperig. Mmm!

Hartige popcorn a l’Italiana

Wat zit erin? 4el Italiaanse kruidenmix (gedroogde ui, peterselie, kappertjes, knoflook, tomaat, oregano en basilicum), 2tl heel fijn zeezout, 30g zonnebloempitten, 6 el zonnebloemolie

Dit is de eenvoudigste popcorn van allemaal. Meng de ingrediënten in een kommetje en giet over de popcorn. Goed mengen, en klaar! Een goede variatie op aardappelchips, zeker als je ze ook nog eens mengt met wat walnoten of amandelen.

Wat eet jij het liefst? Zoute of zoete popcorn? Of ben je er helemaal geen fan van?

2 Comments

  1. Anna Helena

    Oh, deze ga ik eens proberen. Ik lust zowel zoete als zoute popcorn, en maakte al eens een roze saus van witte chocolade voor op een kinderfeestje.

    • Dorien

      Leuk! Laat zeker weten wat je ervan vond! Ik lust ook beide, maar ik ben toch meer te vinden voor de zoete variant. 🙂

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.