2 minute read

Toscaanse biscotti met amandelnootjes en witte chocolade

Met Kerstmis bak ik meestal koekjes. Er is niets leuker dan de gezelligheid van de oven die aanstaat en weten dat je je later die avond in de zetel kan nestelen met een schoteltje zelf gebakken koekjes en warme (amandel)melk, toch? Voila. Dan nog een leuke kerstfilm erbij, en al weet je na vijf minuten – of eigenlijk al op voorhand – dat alles uiteindelijk goedkomt, toch blijf ik die films leuk vinden. Gewoon even nergens anders aan denken en een warm kerstverhaal volgen. En vooral, nog niet denken aan het feit dat de hond na de film buiten zal willen gaan in de vrieskou. Brrr!

De keuze van het koekje

Dit jaar koos ik voor specialere koekjes. Biscotti. Oké, misschien niet voor iedereen zo speciaal, maar ik had er bijvoorbeeld nooit bij stil gestaan dat de naam van deze koekjes afgeleid is van de bereidingswijze. Het is namelijk de bedoeling dat je ze twee keer bakt. Bis-cotti. De eerste keer bak je ze in de vorm van een klein brood. Daarna snijd je ze in stukken van twee centimeter, en bak je ze af tot ze goudbruin zijn. Het zijn ook koekjes waar je een mooi voorraadje van kan aanleggen. Ze bevatten geen boter, wat de bewaartijd verlengt. Zo kan je een paar koekjestrommels vullen en de hele kerstvakantie van de koekjes genieten. :)

Biscotti in kerstsfeer :)

Over het recept voor deze biscotti

In het originele recept worden deze biscotti gemaakt met pistachenootjes. Maar helaas speculaas. Ik belde drie winkels waar ik regelmatig langs ga als ik op zoek ben naar iets zeldzamere ingrediënten, maar de ongezouten variant van deze nootjes was er niet. Plan B dan maar. En omdat ik ze online in een paar andere basisrecepten voor biscotti terugvond, werden dat werden deze gepelde amandelnoten. Ook lekker! Zeker in combinatie met de witte chocolade en… appelsienzeste! Die proef je sterk in elk koekje, en ik hou daar echt wel van. Het recept was makkelijk te volgen en het wordt zeker een blijvertje hier!

Hoe weet ik nu dat dit Toscaanse biscotti zijn? Wel, omdat ik het recept vond op het mooie blog van Giulia van Juls’ Kitchen, een Italiaanse fotografe en foodblogster. Naast haar blog, kan ik je haar instagram en haar podcast, Cooking with an Italian Accent, heel warm aanbevelen. Geniet ervan, en fijne feestdagen nog!

Wil je ons graag verder volgen? Dat kan! We zijn actief op instagram, Facebook en Pinterest en je kan ons steeds een berichtje sturen via de contactpagina. Heb je dit recept zelf ook gemaakt? Dat vinden we altijd leuk om te zien! Tag ons zeker in je foto’s. 😉